Žarko Paspalj se oporavlja od moždanog udara

Radiosarajevo.ba
Žarko Paspalj se oporavlja od moždanog udara
Foto: Mondo.rs / Žarko Paspalj
Nekadašnji košarkaš Žarko Paspalj tokom borvka u Sjedinjenim Američkim Državama doživio je moždani udar i nalazi se u bolnici.

Bivši reprezentativac Jugoslavije oporavlja se u bolnici u San Antoniju, a nedavno ga je posjetio veliki prijatelj i bivši saigrač iz Partizana i reprezentacije Vlade Divac, piše Eurohoopsnet, prenosi Mondo.rs.

Specijalizovani košarkaši portal iznosi i da Paspalju pomaže legendarni trener "mamuza" Greg Popović. Njihovo prijateljstvo datira još iz 1989. godine, kada je Paspalj odigrao prvu NBA sezonu za San Antonio Spurs.


Popović je u to vrijeme bio asistent glavnom treneru.

Paspalj već duže vrijeme ima srčanih problema. U martu 2001. preživio je ozbiljan srčani udar dok je rekreativno igrao fudbal u Atini i ležao je u bolnici nekoliko sedmica. Drugi srčani udar je preživio u julu 2001.


Poznat je kao strastveni pušač, a 2005, tokom diskusije na RTS-u u vezi srčanih problema, izjavio je da dva srčana napada nisu bila dovoljna da ga natjeraju da prestane sa pušenjem i da promijeni način života.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije