Maestralni Dragič odveo Sloveniju do pobjede protiv Poljske

Radiosarajevo.ba
Maestralni Dragič odveo Sloveniju do pobjede protiv Poljske
Počelo je Evropsko prvenstvo u košarci. Prvu utakmicu Eurobasketa odigrale su reprezentacije Slovenije i Poljske, a očekivanu i zasluženu pobjedu upisali su Slovenci. Ekipa Igora Kokoškova slavila je rezultatom

Slovenija nije imala mnogo problema da dođe do trijumfa protiv oslabljene Poljske. Poljaci su se držali u prvoj četvrtini (24:22), a na odmor je Slovenija već uspjela odnijeti solidnih plus sedam (53:46).

Na samom startu drugog poluvremena Slovenija pravi osjetniju prednost. Treću četvrtinu Slovenci su riješili u svoju koris rezultatom 21:12 i u posljednjih deset minuta ušli su sa 16 poena prednosti (74:58).

U posljednjoj četvrtini Slovenija je odigrala rutinski. Ekipa Igora Kokoškova uspjela je zadržati prednost i doći do pobjede u prvom kolu rezultatom 90:81

Najefikasniji kod Slovenaca bio je i njihov najbolji košarkaš i lider ekipe Goran Dragič. Košarkaš Miami Heata postigao je 30 poena. Jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša današnjice Luka Dončić nije imao dobar šuterski dan. Postigao je 11 poena (3-12), ali je skupio osam skokova i šest asistencija.

U reprezentaciji Poljske Ponitka je postigao 22 poena, dok je Slaughter dodao 12.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak