Košarkaši se pobunili pred Eurobasket: Nova lopta nije dobra

Radiosarajevo.ba
Košarkaši se pobunili pred Eurobasket: Nova lopta nije dobra
Sutra počinje Eurobasket, koji će bez ikakve sumnje ostati zapamćen po brojnim izostancima. Veliki broj vrhunskih evropskih košarkaša propustit će smotru najboljih na Starom kontinentu.

Međutim to nije jedini problem pred Eurobasket. U pismu upućenom Horaciju Muratoreu i predsjedniku Igračke komisije FIBA-e Vladi Divcu igrači su zatražili da odmah nakon prvenstva budu uključeni u izbor nove lopte.

"Želimo da vas obavijestimo da smo dobili brojne žalbe od strane saigrača zbog promjene teksture Molten lopte s kojom će se igrati na Eurobasketu. Novina "konzistentan dodir" koja je uvedena prošlog ljeta nam pravi veliki problem. Prije svega u završnici utakmica, kada lopta postane vlažna.

Tražimo da odmah nakon Eurobasketa bude promjena i da aktivni igrači budu uključeni u izbor nove lopte. Ovo je ozbiljna stvar za nas, jer direktno utječe na naše igre na parketu", naveli su kapiteni reprezentacija.

Pismo su potpisali: Boris Diaw (Francuska), Gigi Datome (Italija), Omri Casspi (Izrael), Jonathan Tabu (Belgija), Robin Benzing (Njemačka), Adam Hanga (Mađarska), Jiri Welsch (Češka Republika), Brian Savoy (Švicarska).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije