Los Angeles Lakersi osvajači prvog NBA kupa, LeBron James proglašen za MVP-a turnira

0
Radiosarajevo.ba
Los Angeles Lakersi osvajači prvog NBA kupa, LeBron James proglašen za MVP-a turnira

Los Angeles Lakersi osvajači su prvog NBA kupa, novog takmičenja najjače košarkaške lige na svijeta, nakon što su u finalu u Las Vegasu pobijedili Indiana Pacerse s 129:109.

Do historijskog naslova Lakerse su vodila tri igrača. Anthony Davis ostvario je lične sezonske rekorde poena (41) i skokova (20), a dodao je i pet asistencija.

LeBron James, koji je proglašen za MVP-a turnira, ubacio je 24 uz 11 skokova, dok je Austin Reaves postigao 28 koševa, usprkos tome što zbog bolesti nije bio starter.

Velike poplave i klizišta u Njemačkoj. Evakuiraju se ljudi, nestalo i struje, pogledajte prizore

Kod Indiane najbolji je bio Tyrese Haliburton s 20 poena i 11 asistencija, dok je Bennedict Mathurin također zabio 20.

NBA je igrače koji su igrali finale novog takmičenja nagradila i raskošnim novčanim bonusima. Igrači Lakersa sa "standardnim" dvosmjernim ugovorima dobili su svaki po 500.000 dolara (910,880 KM), dok je igračima Pacersa s takvim statusom pripalo po 200.000 dolara (364.350 KM). Igrači s običnim dvosmjernim ugovorima uzeli su svaki po polovicu navedenih iznosa.

Lakersi su do trofeja stigli ostvarivši maksimalan broj pobjeda. Do finala su pobijedili Phoenix Sunse, Memphis Grizzliese, Portland Trail Blazerse i Utah Jazz u grupnoj fazi, prije nego su ponovo nadigrali Sunse u četvrtfinalu, New Orealns Pelicanse u polufinalu i potom Indiana Pacerse u finalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak