Igokea očekivano drugi finalist Kupa Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Igokea očekivano drugi finalist Kupa Bosne i Hercegovine
Košarkaši Igokee savladali su Zrinjski u drugoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH u Kaknju rezultatom 83:71.

Zrinjski je bolje otvorio susret i nakon uvodnih 10 minuta imao vodstvo od 18:14. NA otvaranju druge dionice Thomas Reinhardt je pogodio tri vezane trojke i donio svom timu prednost (18:23). Ekipa Dragana Bajića je drugi period igre dobila rezultatom 31:14 i na odmor otišla sa 13 poena prednosti (32:45).

Stečenu prednost Igokea nije ispuštala i u nastavku, a ekipa iz Aleksandrovca je dobila i treći period igre rezultatom (17:16) i u finalnih 10 minuta susreta ušla sa "neuhvatljivih" 14 poena prednosti. Samo tri minute u posljednjoj četvrtini bilo je dovoljno Igosima da odu na plus 20 (53:73), a Dragan Bajić je potom odlučio da neke igrače odmori i za finalni susret sa ekipom Kaknja.
Zrinjski je to iskoristio i dobio ovaj period igre rezultatom 23:21, ali je Igokea na kraju zasluženo slavila rezultatom 83:71.

Najefikasniji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je Thomas Reinhardt sa 24 poena. Marko Ljubičić je ubacio 12, a Robert Rikić 10 poena. U ekipi Zrinjskog Ali Demić je ubacio 20 poena, dok je dvocifren učinak imao samo još Brummitt koji je ubacio 12 poena.

Finalna utakmica Kupa BIH igra se sutra u 17 sati, a sastaju se Igokea i Kakanj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak