Košarkaši Kaknja prvi finalisti Kupa Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Košarkaši Kaknja prvi finalisti Kupa Bosne i Hercegovine
Košarkaši Kaknja plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Student-Igokee rezultatom 89:69.

Izabranici Josipa Pandže slavili su na svom parketu, a domaće su do trijumfa vodili Palavra sa 20 i Mirković sa 14 postignutih poena. Kod gostiju Janković je postigao 17, a Nikolić 13 poena.

"Ozbiljan pristup u prvom poluvremenu donio nam je dovoljnu razliku, a onda smo pali i trećem periodu jer smo puno rotirali da bi odmorili ključne igrače za finalnu utakmicu. Moji igrači su pred sami kraj susreta malo pali jer je nedostajalo motiva a mladi igrači Studenta su se raspucali. Što se tiče susreta zadovoljan sam.

Ono što nam ne ide na ruku je da nam se Negovanović povrijedio i to nam pravi dosta problema u ovom rovitom sastavu i nedostatku igrača. Ko god da u drugom susretu prođe od Igokee ili Zrinjskog oni su favoriti protiv nas, ali puna dvorana i ogromna podrška može u mnogome doprinijeti tome da i mi tražimo svoju šansu", rekao je nakon susreta Josip Pandža, trener ekipe iz Kaknja.

Drugi susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine igra se večeras u 19 sati i 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije