"Dream Team" je ranjiv: Svjetski prvaci namučili SAD, LeBron prelomio u završnici

0
Radiosarajevo.ba
"Dream Team" je ranjiv: Svjetski prvaci namučili SAD, LeBron prelomio u završnici

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država bili su bolji od aktuelnog svjetskog prvaka Njemačke s 92:88, u generalnoj probi za Olimpijske igre.

Izabranici Stevea Kerra su odigrali neizvjestan meč baš kao i protiv Južnog Sudana (101:100), na istom mjestu, u londonskoj O2 areni.

Spasilac u susretu sa svjetskim prvakom bio je opet LeBron James, uprkos tome što je na pragu 40. godine.

"Dream Team" je ranjiv: Svjetski prvaci namučili SAD, LeBron prelomio u završnici

Zvijezda Los Angeles Lakersa je bila svuda kada se lomilo, kako u odbrani, tako i u napadu, što je bilo još važnije za Ameriku.

U posljednjih minut i po je najprije pogodio trojku, a onda i šut za dva poena, kojom je najavio konačni trijumf prvog favorita za zlato na Igrama.

James je meč završio s 20 poena, šest skokova i četiri asistencije, Joel Embiid je dodao 15, uz osam skokova i pet asistencija.

Steph Curry je postigao 13 poena, Jrue Holiday je ubacio 10, uz šest skokova, dok je Anthony Davis zabilježio 10 poena i sedam skokova.

Kod Njemačke Franz Wagner je imao 18 poena i sedam skokova, Andreas Obst je dodao 14, Dennis Schroder 13, uz 10 asistencija, dok je identičan poenterski učinak, uz sedam skokova, imao Daniel Theis.

Amerikanci su na pripremama pobijedili Kanadu, Australiju, Srbiju i Južni Sudan, dok je Njemačka u prvom meču izgubila od Francuske, kojoj se ubrzo revanširala, da bi ubrzo bila bolja od Nizozemske, odnosno Japana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak