Andro Knego zvijezda Ex-Yu košarke: Danas se igrači druže samo sa svojim telefonima

3
Radiosarajevo.ba
Andro Knego zvijezda Ex-Yu košarke: Danas se igrači druže samo sa svojim telefonima

Važio je za najvećeg gospodina među košarkašima u svoje vrijeme.

Naočit, obrazovan, elokventan, sa mnogo manira. Zvali su ga Gospar. Najbolji je strijelac u historiji Cibone, a njegova “jedanaestica” se pored dresa Dražena Petrovića i Mihovila Nakića, nalazi pod svodom košarkaškog doma “Dražen Petrović”.

Zbog njega i te čuvene generacije “Cibosa”, iz Beograda i Sarajeva vozovima su dolazili na utakmice u Zagreb. Naročito djevojke.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Za mlađe generacije je samo ime za koje su čuli od starijih, dok za one koji su imali priliku pratiti jugoslovensku košarku, Andro Knego predstavlja mnogo više. Ciboninu legendu, brzog i okretnog centra na koga je reprezentacija SFRJ uvijek mogla da računa. Sinonim je za neka davna vremena i generaciju koja je imala dušu i živjela sport.

Tragom sjećanja, kada je košarka bila sport broj jedan, a reprezentacija bivše države suvereni vladar svijeta, u Zagrebu smo pronašli najpoznatijeg Dubrovčanina među košarkašima.

Priča je krenula sama od sebe, kao da se poznajemo godinama. A počeli smo od čega drugog nego od – Cibone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak