Fantastični Džanan Musa je najbolji košarkaš španskog prvenstva za decembar!

0
Radiosarajevo.ba
Fantastični Džanan Musa je najbolji košarkaš španskog prvenstva za decembar!
Foto: Twitter / Džanan Musa

Bosanskohercegovački košarkaš i član Breogana Džanan Musa proglašen je za najboljeg košarkaša decembra mjeseca u španskoj Endesa ligi.

Musa je igrao maestralno u mjesecu koji je na isteku. U prosjeku je bilježio 27,3 poena po meču, sedam skokova i 5,3 asistencije. Možemo slobodno reći da ovakva statistika dugo nije viđena u jednoj od najjačih liga Starog kontinenta, pa je Musa i više nego zasluženo osvojio priznanje.

Breogan je tokom decembra odigrao četiri meča i uspisao tri pobjede. Ta ekipa je trenutno petoplasirana na tabeli.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Podsjetimo, prethodnih dana se pojavila informacija da je interes za Musu već pokazalo nekoliko europskih velikana, a prije svih najtrofejniji klub u Europi Real Madrid.

Ipak, njegov menadžer Miško Ražnatović je u razgovoru za N1 kazao da od promjene kluba do kraja sezone vjerovatno neće biti ništa.

"Igre koje Džanan Musa pruža u ACB ligi nisu viđene decenijama i razumljivo da je nekoliko velikih evropskih klubova pokazalo interes. Međutim, u ovom trenutku se te ponude ne razmatraju ozbiljno, jer jednostavno nema prevelike potrebe niti žurbe za unosnijim ugovorima od trenutnog. Džanan ima svega 22 godine, mnogo toga je već prošao, igra najbolju košarku u svom životu, ne skida osmeh sa lica i ja nisam neko ko misli da to iz bilo kog razloga treba prekinuti. Tako da zaista treba da se desi veliko čudo, da on promeni sredinu u toku ove sezone", poručio je Ražnatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije