Najveći europski klub zainteresovan za Džanana Musu?!

0
Radiosarajevo.ba
Najveći europski klub zainteresovan za Džanana Musu?!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Trening bh. košarkaša u Skenderiji

Džanan Musa, trenutno jedna od najvećih zvijezda bh. sporta, mogao bi vrlo brzo promijeniti sredinu.

Musa igra maestralno u španskoj ACB ligi od dolaska prošlog ljeta. Trenutno je prvi strijelac lige sa 18,9 poena po meču što je dovoljno njegovom Rio Breoganu da zauzme visoku petu poziciju u jednoj od najjačih liga svijeta.

Nevjerovatne partije našeg Muse nisu prošle nezapaženo na europskom tržištu pa španski mediji pišu da je za njegove usluge zainteresovan najveći klub Starog kontinenta Real Madrid.

Serija po kultnoj videoigri osvojila svijet, obnovljena je za drugu sezonu sedmicu nakon premijere

Serija po kultnoj videoigri osvojila svijet, obnovljena je za drugu sezonu sedmicu nakon premijere

Basketnews.com piše da su za usluge bh. internacionalca zainteresovani i iz Olimpia Milana. Italijani ove sezone igraju sjajnu košarku predvođenu predvođeni domaćim stručnjakom Ettoreom Messinom. Trenutno su peta ekipa Eurolige i nakon 16 odigranih mečeva imaju omjer 10 pobjeda i šest poraza. U nacionalnom prvenstvu Italije su lideri nakon 12 kola.

Njegov agent Miško Ražnatović u razgovoru za N1 kaže da Musa trenutno pruža partije kakve decenijama nisu viđene u ACB ligi.

"Igre koje Džanan Musa pruža u ACB ligi nisu viđene decenijama i razumljivo da je nekoliko velikih evropskih klubova pokazalo interes. Međutim, u ovom trenutku se te ponude ne razmatraju ozbiljno, jer jednostavno nema prevelike potrebe niti žurbe za unosnijim ugovorima od trenutnog. Džanan ima svega 22 godine, mnogo toga je već prošao, igra najbolju košarku u svom životu, ne skida osmeh sa lica i ja nisam neko ko misli da to iz bilo kog razloga treba prekinuti. Tako da zaista treba da se desi veliko čudo, da on promeni sredinu u toku ove sezone", kazao je za N1 jedan od najuticajnjih menadžera u svijetu košarke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije