Tragedija u Njemačkoj: Hrvat (34) poginuo u udesu 10 vozila na slavnoj stazi

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Njemačkoj: Hrvat (34) poginuo u udesu 10 vozila na slavnoj stazi

Slavna staza Nürburgring u Njemačkoj ove sedmice bila je mjesto tragedije u kojoj je smrtno stradao 34-godišnji ljubitelj automobila i urka iz Hrvatske, osoba inicijala N. K.

Nesreća s tragičnim posljedicama desila se dok je Zagrepčanin bio na stazi u tzv. turističkoj trci, a u sudaru u kojem je hrvatski vozač smrtno stradao ima i još sedam povrjeđenih, piše Direktno.hr uz napomenu da je među njima, dvoje ljudi teže stradalo.

Nesreća se dogodila na stazi gdje građani mogu platiti 25 eura za vožnju vlastitim automobilima, a prema pisanju njemačkih medija, vozač je poginuo kada se Mazdom MX-5 zabio u kamion vučne službe. Od siline udarca Mazda se zapalila i počela gorjeti.

Misterija koja traje skoro 30 godina: Otpjevao najtužniju pjesmu pa nestao

Policija još nije izašla s konkretnim informacijama o nesreći, ali prema izjavama svjedoka koji se u tom trenutku našao u blizini, radi se o teškom propustu organizatora.

Incident je započeo kada se vozač Porschea 911 GT3 zaustavio na stazi zbog curenja tekućine i po njega je odmah krenula šlep služba, piše Jutarnji list.

Ali, prije nego što je Porsche uklonjen sa staze, desila se tragedija.

Prema neslužbenim informacijama, radnici vučne službe nisu propisno označili mjesto gdje su ukazivali pomoć vozaču Porschea pa je na njih naletilo najmanje devet drugih automobila čiji su vozači izbjegavali sudar i spašavali živu glavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak