Tragedija na utrci: Poginuo mladi motociklista Hugo Millan

1
Hina
Tragedija na utrci: Poginuo mladi motociklista Hugo Millan
Foto: Il Messaggero / Hugo Millan poginuo u 14. godini

Mladi španski motociklist Hugo Millan (14) poginuo je tokom utrke mladih na stazi Motorland Aragon u blizini Alcaniza, objavila je Međunarodna motociklistička federacija (FIM).

"S velikom tugom objavljujemo smrt vozača Huga Millana koji je stradao tokom nesreće Europskog kupa talenata na stazi Motorland Aragon," objavio je FIM.

Mladi Španac je pao u 13. krugu utrke, a onda je, nakon ovog pada, na njega naletio drugi motociklista pogodivši ga u glavu i vrat.

Utrka je odmah zaustavljena, a dječak je prebačen u obližnju bolnicu. Unatoč najboljim naporima medicinskog osoblja, objavljeno je da je podlegao povredama.

Europski kup talenata jedna je od kategorija međunarodnog prvenstva za mlade motocikliste, koje im omogućuje napredak prema ulasku u profesionalni krug.

Millan je ove sezone izborio četiri postolja i dva puta ostvario "pole position" i bio je na drugom mjestu u svojoj kategoriji.

Ovo je drugi smrtni slučaj u svijetu motociklizma u posljednjih nekoliko mjeseci nakon što je u maju ove godine 19-godišnji švicarski vozač Jason Dupasquier smrtno stradao na Moto3 VN Italije.

Snimak tragične utrke objavljen je OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije