U stravičnoj nesreći na utrci u Jerezu poginuo mladi španski motociklist

0
Radiosarajevo.ba
U stravičnoj nesreći na utrci u Jerezu poginuo mladi španski motociklist
Foto: Twitter / Motociklist Dean Berta Viñales

Mladi motociklist Dean Berta Viñales (15) je preminuo nakon strašnog sudara tokom utrke na FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme - Svjetska motociklistička federacija) Supersport 300 na stazi Circuito de Jerez u Španiji.

Nekoliko vozača je učestvovalo u sudaru, a do nesreće je došlo u 11. krugu, piše Guardian. Nakon sudara, vozač je odmah prebačen u bolnicu gdje su mu se doktori borili za život.

Mediji prenose kako je Berta Vinales, rođak poznatog MotoGP vozača Mavericka Vinalesapodlegao od povreda glave i prsnog koša, koje su bile preteške Sanjao je o nastupu na MotoGP-u.

KK Bosna sjajnom igrom porazila Igokeu u 'paklenoj' Skenderiji

KK Bosna sjajnom igrom porazila Igokeu u 'paklenoj' Skenderiji

Mladi vozač je sanjao o nastupu na Moto GP-u, a ovo je druga tragedija u samo dva mjeseca na FIM utrkama. Podsjetimo, krajem jula poginuo je 14-godišnji šanski motociklist Hugo Millan.

Međunarodna motociklistička federacija objavila je da je Millan nastradao tokom utrke mladih, na stazi Motorland Aragon u blizini Alcaniza kada je na njega naletio drugi motociklista pogodivši ga u glavu i vrat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije