Selektor hokejaške reprezentacije BiH Brian Joket danas gost Radija Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Povodom nastupajućih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo III divizije, koje će biti održano u Bosni i Hercegovini, gost jutarnjeg programa Radija Sarajevo danas je selektor hokejaške reprezentacije Brian Joket.

Riječ je o vrsnom hokejaškom ekspertu s višedecenijskim iskustvom koji je svojedobno, sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća, nosio dres Hokejaškog kluba Bosna iz Sarajeva. Nakon angažmana u Kanadi, Njemačkoj i Velikoj Britaniji, te karijere u NHL-u, Joket se vraća u prijestolnicu Bosne i Hercegovine kako bi preuzeo naš nacionalni tim. 

Joket je početkom novembra 2017. godine preuzeo kormilo hokejaške reprezentacije u programu Radija Sarajevo od 10 sati govorit će o pripremema bh. hokejaša, uslovima koje reprezentacija ima kao i o očekivanjima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Podsjećamo, hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bit će domaćin kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo III divizije od 24. do 28. februara 2018. godine.

Ranije je Joket istaknuo kako vjeruje u uspjehe reprezentacije, te da se nada da će postići dobre rezultate.

"Jako je važno da postoji plan. Savez ima priliku da se opet takmiči u Trećoj diviziji, to je velika stvar i javnost to mora podržati. Igrači moraju biti ponosni što nose dres reprezentacije svoje zemlje. Nadam se da ćemo imati uspješnu kampanju", završio je Joket. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak