Poznata voditeljica komentarom pogodila slabu tačku: ‘I onda se čudimo što mladi odlaze’

4
Radiosarajevo.ba
Poznata voditeljica komentarom pogodila slabu tačku: ‘I onda se čudimo što mladi odlaze’

Mojmira Pastorčić, popularna voditeljica emisije RTL Direkt, već godinama osvaja gledatelje svojim profesionalnim pristupom i prepoznatljivim stilom izvještavanja.

Ubrzo nakon povratka s godišnjeg odmora, temom je pogodila osjetljivu tačku mnogim građanima u posljednje vrijeme.

Ne samo u Hrvatskoj, već i kod nas u Bosni i Hercegovini pa i Srbiji.

Žestok sudar kamiona i kombija kod jablaničke Brane, obustavljen saobraćaj

Mojmira je u jednoj od emisija izrazila suosjećanje s građanima, posebno mladima i studentima, koji se suočavaju s nevjerojatno visokim cijenama najma stanova.

Studenti, mladi, mlade porodice, svima onika koji u Zagrebu u ovom trenutku traže stan, moje saučešće. Svi znamo da su cijene najma eksplodirale, da je ono što je do prije koju godinu koštalo 300 eura (600 KM, op.a.), sada najmanje 700 (1.400 KM), a sve to u situaciji kada je plaća 1000 eura (1.950 KM)”, rekla je urednica i voditeljica.

Njin je komentar izazvao brojne reakcije u emisiji i na društvenim mrežama.

Čista pohlepa, drugog odgovora nema”, “Svi će napustit Hrvatsku, vlada se treba pobrinit za mlade, pametne ljude“, “Nije to samo u Zagrebu”, “Bit će to i gore”, “I onda se čudimo sto mladi odlaze", neki su od komentara.

Jedan čovjek iz Srbije je posvjedočio kako ni tamo nije ništa drugačija situacija...

Tako je u Srbiji već nekoliko godina. S tim što je kod nas plaća 500 eura (1.000 KM), a stanovi 500, 600 eura...”, otkrio je Srbijanac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak