Policajac prekinuo javljanje uživo novinarke HRT-a

Radiosarajevo.ba
Policajac prekinuo javljanje uživo novinarke HRT-a

Zbog sumnje da je dio korisnika Doma za starije i nemoćne Split u smještajnoj jedinici u Vukovarskoj ulici pozitivan na koronavirus, tokom utorka navečer pristupilo se izmještanju osoba smještenih na jednom katu Doma za starije i nemoćne.

Predstavnici medija u utorak navečer su izvještavali ispred doma za starije. Evakuacija štićenika odvijala se kontrolirano, iznosio se jedan po jedan te se vozilima prevozio u bolnicu na Križinama.

Za vrijeme evakuacije štićenika policija je osiguravala cijelo područje. Ispred zgrade u Vukovarskoj ulici bilo je desetak policajaca.

Međutim, javljanje ekipe HTV-a, dok je govorio direktor Doma za starije i nemoćne osobe na Zenti Ivan Škaričić, prekinula je interventna policija. 

Kada je novinarka Ivana Šilović upitala zašto ih se udaljuje, interventni policajac je rekao "zbog vaše sigurnosti".

Novinarka je komentirala da je bila na svakakvim situacijama u višegodišnjoj karijeri, da je među ostalim snimala migrante na granicama, ali da takvo ponašanje nije nikada doživjela, prenosi Dalmacija danas.

Pogledajte:

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak