Pet malih života spašeno: Herojska akcija spašavanja jazavaca iz bazena

2
Radiosarajevo.ba

Pet jazavaca u bazenu zvuči kao početak kakvog vica, ali je riječ o stvarnom događaju iz zagrebačkih Remeta. Obitelj jazavaca, prestrašena što ne pronalazi izlaz iz praznog bazena, šćućurila se u jednom njegovom kutu.

Strah je male zvijeri toliko paralizirao da si nisu znale pomoći ni kad su im ljudi, koji tamo žive, donijeli ljestve prekrivene daskom te ih spustili do životinjica. U najvećem broju slučajeva jazavcima je to dovoljno da po dasci istrče iz bazena.

Ali, ovaj se put to nije dogodilo. Kad su ljudi vidjeli da su se jazavci stisli u svom kutu i ne mrdaju, pozvali su hvatače iz Dumovca.

Voditelj smršavio u kratkom roku: Zoran Šprajc otkrio kako je izgubio 15 kilograma

Domagoj iz terenske ekipe portala Jutarnji list nježno ih je uhvatio. Utvrdio je da se radi o dvije odrasle i tri mlade jedinke. Kako bi se uvjerio da se nisu povrijedile pri padu u bazen, odvezao ih na pregled u Oporavilište.

Veterinar je brzo podijelio dobre vijesti. Svi su jazavci sasvim zdravi. Time nam je dao zeleno svjetlo za njihov povratak u prirodu.

Video možete pogledati na linku OVDJE.

Zbog toga je potrebno da bazene, šahtove i slične ukopane objekte prekrivate, odnosno zatvarate. Divlje životinje ne očekuju da će im se nešto takvo naći na putu, pa mnoge u te objekte upadaju.

Foto: Jutarnji list: Jazavci u bazenu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak