Ovo je uvjerljivo najnapetiji susret čovjeka i velikog morskog psa

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je uvjerljivo najnapetiji susret čovjeka i velikog morskog psa

Uznemirujući videozapisi prikazuju stručnjaka kako prati 'serijskog ubojicu' velikog bijelog morskog psa i biva potpuno zlostavljan od strane šestmetarskog grabežljivca, koji nasrće na njegov kavez i riskira da potone na dno mora.

Brandon McMillan pojavio se u Discovery Channelovom Great White Serial Killeru i završio stavljajući svoj život na kocku dok je pokušavao pratiti morskog psa odgovornog za višestruke napade na plaži Surf Beach u Kaliforniji.

Stručnjaci su jezivo teorezirali da isti morski pas svake dvije godine, na ili u blizini istog dana, dolazi ubijati. Sada već davne 2008. godine, jedan proizvođač vina bio je ugrizen od strane morskog psa na plaži, ali je uspio pobjeći. 22. oktobra 2010. godine, 19-godišnji graditelj tijela ubijen je s plaže, a 23. oktobra 2012. godine i 39-godišnji muškarac.

Tragedija u Olimpijskom selu: Trener preminuo od srčanog udara

Onda su u oktobru 2014. godine surfer i skupina kajakaša napadnuti na istom mjestu, iako su svi na sreću preživjeli. Govoreći o prva tri napada 2013. godine, redatelj Great White Serial Killer, Jeff Kerr, rekao je Hollywood Reporteru: "Ono što sam otkrio proučavajući ove napade i koristeći forenzičke dokaze bio je da su morski psi bili duži od šest metara.

'Krimi priča s morskim psom'

"To je jedan od najvećih velikih bijelih morskih pasa na snimci. To je vrlo rijetko za morskog psa u kalifornijskim vodama, što me osobno navodi da vjerujem da je to isti morski pas". Discovery show prati skupinu ronioca koji idu na ekspediciju na plažu Surf Beach u Kaliforniji, gdje se navodno pojavljuje isti veliki bijeli morski pas.

Kurr ga je nazvao 'kriminalističkom pričom s morskim psima'. Ovaj CSI-stil forenzičkog proučavanja pokazuje stručnjake kako analiziraju uzorke ugriza ostavljene od strane morskog psa, pa čak i DNK uzorkovanje komadića zuba pronađenih na žrtvama.

Muškarac preživio dramatičan susret s morskim psima: Otkriva kako je preživio i opisao napad

Ali najluđa metoda od svih? U nastojanju da se približi morskom psu, voditelj Brandon McMillan odlučio je ući u kavez u oceanu i 'privući' morskog psa k sebi kako bi vidio može li 'osjetiti ranjivost kod ljudi'. Pa, svakako jest, i nije prošlo dugo prije nego što je scena postala zastrašujuća.

Napao ga je

U sceni koja je emitirana 2013. godine, McMillan je bio potopljen u moru pomoću kaveza, užeta i dva plutajuća objekta sa svake strane.

Tada se ogromna zvijer, koja nije potvrđena kao traženi morski pas ubojica, pojavila iznenada da ga provjeri. Kurr je rekao da je to bio 'najveći morski pas kojeg je ikad vidio u 23 godine Shark Weeka'.

Na snimci se vidi kako morski pas napada i trese kavez te mu otkida jednu od bova. Morski pas je na kraju otplivao, ali Brandon je sigurno strahovao za svoj život, prenosi Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak