Novi snimak nasilnih kikboksera sa Balkana: Udara i urla 'Zašto si slao mojoj ženi poruke?'

11
Radiosarajevo.ba
Novi snimak nasilnih kikboksera sa Balkana: Udara i urla 'Zašto si slao mojoj ženi poruke?'

Na društvenim mrežama pojavio se novi snimak Miljana Hofmana Vidovića, jednog od dvojice braće kikboksera koji su dospjeli u središte pažnje u BiH i Srbiji po prijetnjama ugostiteljima u mjestu Modriča u BiH i drugim incidentima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Na novoj snimci Miljan Hofman Vidović u zgradi mlati čovjeka koji kleči na podu. Davi ga i udara te pritom urla: "Zašto si slao mojoj ženi poruke?"

Upozoravamo da bi nekim čitateljima snimak mogao biti uznemirujući:

Poznati detalji: Zločinac Ratko Mladić tražio da ga puste na - slobodu?!

[twitter]https://twitter.com/usrana_motka/status/1722741779126993255[/twitter]

Braća Vidović već danima pune medije svojim incidentima.

Prvo je objavljen snimak Ljubana Vidovića kako s grupom nepoznatih ljudi u Modriči u BiH obilazi ugostiteljske objekte i prijeti vlasnicima.

Kasnije je isplivao i video koji prikazuje njegovog brata Miljana kako šamara konobara.

Obojica su kikbokseri koji su imali uspješne karijere. Ljuban je nekadašnji prvak Europe u kikboksu, a Miljan je, boreći se pod zastavom Srbije, osvojio 2013. godine titulu prvaka svijeta u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilograma. No, karijere su im ostale u sjeni kriminalnih aktivnosti. 

Protiv njih se 2018. godine vodio postupak jer su u maju 2013. godine oteli Nenada Jakovljevića iz Bijeljine. Kasnije je Ljuban, nakon što se predao, priznao djelo, kazavši kako su on i brat to učinili da bi naplatili dug.

Okružni sud u Banjoj Luci Ljubana Vidovića osudio je na godinu dana zatvora, ali on je kaznu zamijenio novčanim iznosom od 18.050 KM (oko 9.230 eura).

Miljan je bio u centru pažnje dok je bio privatno osiguranje izvršitelja koji su došli oduzeti kuću porodici Kocić u Ulici Maksima Gorkog. Kako su mediji pisali, on je s grupom mladića "asistirao" policiji i izvršiteljima.

Pojavio se novi snimak. Pogledajte brata kickboksera koji je prijetio po BiH kako šamara konobara

Nova.rs piše kako je Miljan snimljen i prije nekoliko mjeseci s grupom batinaša u Pančevu, uoči protesta poljoprivrednika u tom gradu. Protest je bio usmjeren i protiv režima srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Uz grupu huligana u kojoj je bio i Miljan Hofman Vidović, tada je bio i generalni sekretar vlade Srbije Novak Nedić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak