Sattler: SFF nije običan festival, on predstavlja najbolje od Sarajeva i BiH!

2
Radiosarajevo.ba

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u našoj zemlji Johann Sattler podijelio je na društvenim mrežama svoje utiske o Sarajevo Film Festivalu.

Sattler je objavio par fotografija sa sinoćnje svečane ceremonije otvaranja filmske bajke. Na jednoj od fotografija uslikan je s Jovanom Marjanovićem, direktorom festivala.

"SFF nije običan filmski festival. On transformiše cijeli grad i predstavlja najbolje od Sarajeva i BiH. EU je ponosna što podržava ovaj izuzetan događaj u kulturnom kalendaru BiH i Evrope", poručio je na Twitteru. 

Jasmin Emrić: "Zašto Žarko Laketa sada razoružava sve ovlaštene službenike i inspektore za strance?"

Počasno Srce Sarajeva uručeno švedskom reditelju Rubenu Ostlundu

Specijalni predstavnik poznat je po tome što često ističe prirodne ljepote i kulturološko bogatstvo koje ima naša zemlja.

Festival sedme umjetnosti traje do 19. augusta, bit će prikazano 230 filmova iz 62 zemlje, dok će se za glavne nagrade takmičiti 51 film iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Kompletan program možete pogledati na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak