Proljetna kiša osvježila Sarajevo i iznenadila građane: Pogledajte fotografije sa čarobne Baščaršije

0
Radiosarajevo.ba

U Bosni i Hercegovini je u prethodnom periodu preovladavalo sunčano i toplo vrijeme te su ove temperature prva najava ljeta.

Međutim, posljednjih dana stigla je i promjena, uz toplo vrijeme nakratko padne i kiša, ali i dalje su temperature dosta visoke.

Sarajevo je osvježila kratktorajna kiša koje je iznenadila pojedine građane koji je nisu spremno dočekali na ulicama.

Ovo je sadržaj maila zbog kojeg je došlo do 'sukoba' između Elmedina Konakovića i Zlatka Lagumdžije

Naši fotoreporteri zabilježili fotografije kišne šetnje na Baščaršiji i lijepe prizore u ovim danima uoči ljeta.

Neki građani su se sakrili od kiše, dok su je neki spremno dočekali i šetali sa kišobranima u ruci.

U srijedu 12.6.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uglavnom prije podne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su najizgledniji u centralnim i istočnim područjima Bosne. Nova kiša i pljuskovi širom zemlje se očekuju tokom noći na četvrtak. Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U četvrtak 13.6.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U petak 14.6.2024. u jutarnjim satima lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Zatim se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U subotu 15.6.2024. u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak