Pred brojnom publikom: U toku su 10. po redu skokovi na Bentbaši

1
Radiosarajevo.ba

Na popularnom sarajevskom kupalištu Bentbaša u nedjelju je počelo 10. izdanje skokova u vodu "Bentbaša Cliff Diving”, na kojem učestvuju najuspješniji skakači iz Bosne i Hercegovine, regije i šire.

Skakači koji dolaze iz BiH, regije, inostranstva, danas u Miljacku skaču s visine od 19 metara i to u dvije kategorije: tradicionalni skokovi lasta i figurativni 'high diving' skokovi.

'Bentbaša Cliff Diving' je prvi put ove godine bio dio novog projekta 'Bentbaša Summer Fest', koji je održan od 2. do 4. augusta u Sarajevu, na dvije lokacije – Bentbaši i Darivi.

Božo Vrećo objavio snimak iz New Yorka: "Ti si stvoren za velike bine svijeta"

"Ovo izdanje je posebno, jer smo zaokružili jedan dio, sad imamo druge aktivnosti. Zatvaramo 'Bentbaša Summer Fest' sa jubilarnim desetim skokovima u vodu, koji su postali brend grada Sarajeva. Očekujemo lijepo vrijeme i sigurne i dobre skokove", rekao je organizator događaja Dino Bajrić.

Organizatori su na desetu godišnjicu odlučili da koncept prošire i naprave mali ljetni festival na jednoj od kultnih lokacija koja je značajna za grad Sarajevo.

Festival je uključivao, uz skokove i panel konferenciju, muzičke nastupe, umjetničke performanse, edukativne i sportske radionice za djecu i odrasle.

Ovogodišnji događaj su podržali Ministarstvo kulture i sporta KS, Grad Sarajevo, Općina Stari Grad Sarajevo, Olimpijski komitet BiH kao specijalni partner, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo turizma i okoliša, JU Zaštićena područja Kantona Sarajevo i određene kompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak