Ljetna groznica: Cvijetna zaštita u Ferhadiji oduševila Sarajlije

7
Radiosarajevo.ba

Glavni grad Bosne i Hercegovine posljednjih dana uveliko se sprema za najveću ljetnu manifestaciju - 29. Sarajevo Film Festival.

Nakon postavljenog Fetivalskog trga ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, i dekorisanja gradskih ulica u znaku nama svima dobro poznatih crvenih zastavica, mnoge građane je danas iznenadila i neobična kreacija koja podjeća na prozirni tepih u najporometnijoj ulici Ferhadiji. 

Prelijepi prizori koji na prvu izgledaju kao prozirni tepih na kojem je izloženo mnoštvo šarenog cvijeća, upotpunili su Festivalsku euforiju koja počinje sutra, 11. augusta. 

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Pored toga, vjerujemo da će mnogi građani i turisti iskoristiti priliku za fotografisanje, u ovako nesvakidašnjoj ali unikatnoj pojavi.

Filmska bajka počinje u petak: Pogledajte dekoracije na sarajevskim ulicama uoči SFF

Iako je cvijetna zaštita probitno namjenjena kao zaštita od sunca, danas u našem gradu preovladava pretežno oblačno vrijeme.

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Cvijetna kreacija u Ferhadiji

Prema podacima Federalnog Hidrometeorološkog zavoda, do kraja dana u našoj zemlji se očekuju lokalni pljuskovi, uz slab sjeverni i sjeveoistoćni vjetar, dok će temperature vazduha iznositi of 21 do 27 stepeni.  

U našoj fotogaleriji, pogledajte kako danas igleda najprometnija ulica u Sarajevu, a zanimljive fotografije je napravio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak