Veliki interes za Advent Run na Vilsonovom, prijave još samo dva dana

0

Bliži se kraj prijava za drugi sarajevski Advent Run  koji će  se ove godine održati na Vilsonovom šetalištu u subotu 18. decembra.

Advent run je sportski događaj u organizaciji UG Dečki u plavom, a kojim će se zatvoriti ovogodišnja sezona trčanja. U prazničnom duhu i humanitarnom karakteru, trkači će se okušati na stazi u centru Sarajeva, dužine 5000 metara. 

Sarajevski “Advent Run” je doista poseban doživljaj. Start utrke je u 19,00 ispred Zemaljskog muzeja, a trka ide Vilsonovim šetalištem do Dolac Malte, nakon čega se vraća u zonu starta / cilja.

Schmidt Dodiku: Doći ću u Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tad, ja sam visoki predstavnik!

Proglašenje pobjednika bit će održano u parku između Zemaljskog muzeja BiH i Historijskog muzeja BiH, gdje je planiran i “After Run Party” uz grupu M.A.S.H. uz kuhano vino i adventske delicije. Atmosferu će uveličati i poznate kiseljačke mažoretkinje. 

Dio sredstava prikupljenih kotizacijom namijenjeno je projektu “Dobrotvorno trčanje” u sklopu kojeg će se prikupiti sredstva za pripremu novogodišnjih paketića za 220 djece u domovima bez roditeljskog staranja u Sarajevu, Zenici i Kulen Vakufu. 

"Zimski dizajn kape i medalje koje su dio startnog paketa za sve prijavljene, dodatno će podići atmosferu među 500 trkača koliko ih se očekuje. Utrka je namijenjena kako vrhunskim trkačima, tako i rekreativcima, pa čak i onima koji se tek namjeravaju okušati u gradskom trčanju. Pozivamo sve prijatelje, obitelji s djecom, trkače i hodače da se kostimiraju i pridruže nam se u ostvarenju cilja da svako djete dobije paketić", ističe Darko Lončar, predsjednik udruženja Dečki u plavom.

Prijave otvorene do 12.12. na web stranici  Dečki u plavom 

Oficijelni vizual: Izgled finišerske medalje za drugi sarajevski Advent Run

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak