Uz "Happy" Pharrella Williamsa završen koncert britanskog i bh. vojnog orkestra

Promotivni tekst
Vraćajući se na bis i izvodeći numeru "Happy", Pharrella Williamsa Vojni orkestar Oružanih snaga BiH i vojni orkestar Kraljevske pukovnije zračnih snaga iz Ujedinjenog Kraljevstva završili su sinoć koncert u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Ova dva fantastična vojna orkestra počastila su građane Tuzle bogatim programom koji se sastojao od vojnih marševa, tradicionalne, klasične i filmske muzike, pa sve do najvećih hitova današnjice.

Pod dirigentskom palicom pukovnika Tomislava Sušca (OS BiH) i poručnika Toma Rodda (UK) vojni orkestri izveli su i Oscarom nagrađenu kompoziciju Can You Feel the Love Tonight iz filma The Lion King, kao i kompoziciju Zlatnim globusom nagrađene mini- serije Band of Brothers.

Pored filmske muzike orkestri su izveli i jedan od najvećih pop hitova Can't Stop The FeelingJustina Timberlakea, a posebno oduševljenje izazvalo je i izvođenje numere Let Me Entertain You sjajnog Robbieja Williamsa.

Koncert su organizovali Ministarstvo odbrane BiH, Oružane snage BiH i Ured vojnog atašea Britanske ambasade u BiH kao rezultat višegodišnje uspješne bilateralne vojne saradnje. Ovom saradnjom do sada su organizovani mnogobrojni nastupi, studijske posjete, obuke u muziciranju i marširanju, zajedničko snimanje, te šira saradnja i sa drugim vojnim orkestrima u regiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak