Trebinjka izumila jestivu smjesu za depilaciju tijela

Radiosarajevo.ba
Trebinjka izumila jestivu smjesu za depilaciju tijela
Inovatorka Mira Ćuk iz Trebinja osvojila je bronzu na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA za svoju jestivu smjesu za depilaciju tijela.

Njena depilacijska smjesa jednostavne proizvodnje i primjene napravljena je bez primjesa hemije, od stopostotnih prirodnih sastojaka pa se može i jesti, što je najviše i privuklo pažnju brojnih posjetilaca izložbe i samih inovatora, pišu Nezavisne novine.

Njena depilacijska smjesa sada lako nanosi i još lakše uklanja dlačice s tijela, i to bez trakica i različitih pomagala, jednostavnim razmekšavanjem mase na temperaturi od oko 50 stepeni i nanošenjem na površinu tijela vrlo male količine smjese.

Ćukova kaže da je pakovanje od 100 grama dovoljno za dva do tri depiliranja kompletnog tijela, čak i dlačica s lica, odakle mora početi depilacija, pa se istom masom, koja se samo premijesi u rukama, skidaju i dlačice s ruku pa zatim s nogu.

"Smjesa se nanosi na opranu i suhu površinu, a kad se završi depilacija najprije se površina opere mlakom vodom, a zatim hladnom te posuši, nakon čega postaje fina i glatka", objašnjava Ćukova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak