Na Igmanskom ceneru nastupilo 190 rekreativaca: Pobjede za Trožić i Jašarević

V. A. Z. - A. S.

Skoro 200 rekreativnih trkača (190) startalo je danas na tradicionalnoj trci Igmanski cener, koja je održana na Velikom polju. Trčala su se četiri kruga po 2,5 kilometra, na bijatlon stazi, a ono što je obilježilo ovu trku je velika vrućina koja je vladala na stazi.

Atletska manifestacija: Igman 10K sve zanimljiviji za trkače

Ovo je četvrto izdanje i utrka samo za rekreativce, u srcu planine za dušu trkača, a utrka se održava kao dio Atletske rekreativne lige koju organizira Atletski klub Novi Grad.

U ženskoj konkurenciji prva u cilj je stigla vodeća u ukupnom poretku lige Amela Trožić. Drugo mjesto pripalo je sjajnoj Hanifi Terzić, dok je treća bila Merima Pindžo.

Foto: Moje trčanje: Na Igmanskom ceneru nastupilo 190 rekreativaca

Bh. trkačica Amela Trožić pobijedila na Dubrovačkom polumaratonu

Pobjedu u muškoj konkurenicji odnio je Džemal Jašarević. Drugo mjesto pripalo je najbržem bh. fizioterapeutu Alenu Raoniću.

Trenutno stanje u ukupnom poretku lige:

Kod dama prva je Amela Trožić i veliki je favorit za osvajanje titule ukupne pobjednice lige, a prate je Amela Tuzlak s druge, odnosno Hanifa Terzić sa treće pozicije.

Amela Trožić, maratonka i trenerica: Zaljubljena u utrke

Kod muškaraca u vodstvu je Mahir Mujić, a prate ga Haris Kišić i Erdin Hastor na drugoj odnosno trećoj poziciji.

Organizator utrke Elmir Ćerimagić Ćera nije krio zadovoljstvo velikim odazivom i visokim stepenom motivisanosti trkača, s obzirom da je trka namijenjena isključivo rekreativcima.

"Moram istaći činjenicu da mi je veoma drago da zahvaljujući projektima kao što je Atletska rekreativna liga i Igman 10K postaje opća atletika sve popularnija i popularnija, s toga neka znaju svi koji su učesnici u našim projektima da doprinose širenju atletske priče i time utiču da se mladi bave atletikom", izjavio je Ćerimagić za Radiosarajevo.ba.

Na istom mjestu održano je i kolo Quicke dječije lige, kojem je prisustvovalo 180 mališana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak