Galerija Brodac na naslovnici najčitanijeg italijanskog kulturnog lista

Radiosarajevo.ba
Na naslovnici najčitanijeg italijanskog kulturnog lista Artribune našla se nova sarajevska galerija "Brodac", novo mjesto za kulturu u gradu.

Artribune piše kako je Sarajevo sve aktivnije u umjetnosti i kako je postalo mjesto nevjerovatnih kulturnih pokreta koji ponajviše dolaze od mladih ljudi.

Primjer promocije umjetnosti u Sarajevu je Mak Hujer koji je upravo otvorio novi prostor za savremenu umjetnost u bosanskohercegovačkom glavnom gradu, piše Artribune.

U listu piše da je Sarajevo plodan izvor umjetničkog i kulturnog aspekta. Protagonisti ovih previranja su mladi umjetnici poduzetnici.

Mak Hubjer (1993) renovirao je staru bosansku kafanu i otvorio galeriju savremene umjetnosti u centru grada izložbom Reconstruction.

Ovaj mladi umjetnik izlagao je svoje slike na izložbi Sarajevo Now: People's Musem na Bijenalu arhitekture u Veneciji na kojoj je predstavljen Historijski muzej Sarajevo.

Povodom otvaranja galerije, ekipa portala Radiosarajevo.ba razgovarala je s ovim mladim umjetnikom. Intervju možete pogledati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak