Čestitamo! Merjem Mededović odbranila doktorat na jednom od najboljih svjetskih fakulteta

6
Radiosarajevo.ba
Čestitamo! Merjem Mededović odbranila doktorat na jednom od najboljih svjetskih fakulteta

Doktor Edhem Čustović, Tuzlak koji živi u Melbournu u Australiji, gdje radi na renomiranom La Trobe univerzitetu, putem društvenih mreža promoviše priče o Bosancima i Hercegovcima koji nižu uspjehe širom svijeta.

Ovog četvrtka, 27. juna, ugrijao je srca mnogih s pričom o vrhunskom uspjehu Merjem Mededović.

"Još jedna mlada naša dama odbranila je doktorat na jednom od najboljih svjetskih fakulteta za inženjerstvo, University of Michigan.

Ramo Isak okupio članove Snage naroda u Sarajevu: Evo koji su im planovi za naredni period

Čestitamo Merjem Mededović na odbrani doktorata iz oblasti biomedicinskog inženjeringa", otkrio je Čustović.

Kako se doznaje, naslov njegon doktorata bio je: "Dostava gena posredovana ćelijama za zacjeljivanje prijeloma kostiju i prevenciju nesjedinjavanja".

"Bilo je to uzbudljivo putovanje, a na putu do završetka moje teze fokusirane na razvoj premaza za isporuku gena za ortopedske implantate, stekla sam iskustvo u 2D i 3D ćelijskoj kulturi, lentivirusnoj transdukciji, procjeni i dizajnu biomaterijala i još mnogo toga", kaže Merjem.

Merjem se nedavno preselila u Holandiju i želi da se poveže sa ljudima iz naše zajednice, dodao je Čustović te pozvao sve one koji to žele da ju kontaktiraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak