"Mala sirena" iz Zadvidovića treba vašu podršku

0
Radiosarajevo.ba

Udruženje roditelja djece sa poteškoćama u razvoju "Mala sirena" iz Zadvidovića pruža kompletnu stručnu podršku za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i njihove porodice.

Ovaj centar jedini je u Zavidovićima i okolini koji pruža savremene stručne usluge za stotinjak djece iz Zavidovića i okolnih gradova. Mala sirena sada radi u ruševnim, hladnim i neadekvatnim općinskim prostorijama, uprkos tome pruža vrhunske stručne usluge. Mala sirena je dobitnik UNICEF-ovog priznanja "Šampion inkluzije". 

"Udruženje je socijalna i humanitarna organizacija za poboljšanje obrazovanja, rada, uključivanja u društveni  svakodnevni život, zaštite, brige i raznih vidova pomoći djeci s poteškoćama u razvoju. Udruženje ovakvog tipa nije luksuz već potreba. Potreba da se postojeće znanje i sposobnost stavi na raspolaganje onima kojima je  potrebno i kojima će biti od koristi je također razlog našeg postojanja. Mišljenja smo da svako živo ljudsko biće ima svoje potencijale, talenat i kreativnost, kao i potrebu da živi u zajednici s drugima - kažu iz Male sirene.

Roditelji, osoblje, prijatelji i donatori neumorno mijenjanju živote dječice i mladih proteklih 12 godina. Mala sirena opet treba malu pomoć. Za završetak započetog novog objekta koji će u potpunosti biti prilagođen  potrebama rada sa djecom potrebno je 150.000 KM.

Svečano otvorene 30. Sarajevske večeri muzike uz spektakularnu izvedbu 'Carmina Burana'

Iz udruženja Mala sirena poručuju kako žele postati centar koji će pružati sve potrebne stručne ali i druge vrste usluga za djecu sa poteškoćama u  razvoju i članove njihovih porodica i postati partner javnih ustanova i donosioca odluka s ciljem potpune inkluzije osoba sa invaliditetom.

Više informacija možete pronaći i u prigodnim videima koje su snimili uz pomoć prijatelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak