Svetlana Cenić: Znam zašto je Dodik nervozan; ovo je moja poruka Stanivukoviću i SDA

9
Radiosarajevo.ba
Svetlana Cenić: Znam zašto je Dodik nervozan; ovo je moja poruka Stanivukoviću i SDA

Takojevići i evet efendije

Radiosarajevo.ba: Kako gledate na rasplet događaja na političkoj sceni?

Cenić: Jedino što mene od političkih stranka plaši, mada je to uhodani obrazac, uzet će od MMF-a nekoliko tranši, pa otkazati aranžman. Da bi se namaklo za izbore 2022. godine, onda se poslije opet pojaviti pred MMF-om. Znanju da se parama i pozicijama rješava sve. Ako ima para zaposlit će te neke koji će im aplaudirati i tapšati ih. Problem svih političkih partija jeste što su nedemokratske. Što vođa odlučuje o svemu.

Što nema kritičkog promišljanja, što ga ne dozvoljavaju. Kada počnete vjerovati poltronima, vi ste donji. Vi ste već na silaznoj putanji. Nije bitno hoće li to trajati 5, 10, 15 godina, ona je silazna, i vi ste gotovi. A, sve naše vođe žele da vjeruju poltronima, okruže se takvima, takojevićima, evet efendijama, koji im kažu da su najveći, najljepši, najpametniji, da sve su odluke dobre. Nema teoretske šanse da kažete da će nešto imati takve i takve posljedice. Odmah dobijete etiketu. Izdajnik, plaćenik... U tome se toliko vrtimo da je svima zlo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak