Upoznajte Sarajliju koji je završio prestižni Harvard - Nermina Hasanovića

5
I.S.

Zamislite da ste rođeni u sarajevskoj bolnici Koševo, a završili poznati fakultet Hardvard? To je uspjelo mladiću Nerminu Hasanoviću, koji može biti inspiracija mnogima širom svijeta - jer je njegova priča zaista inpirativna. Za Radiosarajevo.ba, Nermin je ispričao kako je došlo uopšte da završi na jednom od najprestižnijih fakulteta u Americi.

"Rođen sam u Sarajevu, u bolnici Koševo, a u Sjedinjene Američke Države sam došao sa dvije godine", počinje svoju priču Nermin.

Pojasnio nam je kako je završio molecularnu i celularnu biologiju, ali su ga zanimali i drugi predmeti - poput filma, filozofije, muzike, historije, literature.

Zabranjeno održavanje 'Protesta za bolje obrazovanje': Ovo su komentari sindikata i MUP-a KS

FOTO: Facebook: Nermin Hasanović sa prijateljima i porodicom

Nakon završetka srednje škole, aplicirao je na više fakulteta.

"To su fakulteti slični Hardvardu zato što su spremni pomoći familijama koje nisu u mogućnosti da finansiraju ogroman iznos novca za dalje školovanje", pojasnio je Nermin za Radiosarajevo.ba te dodao:

"Mnogi od tih fakulteta su me i primili, ali mi nisu ponudili novčanu pomoć - poput Hardvarda. Tu sam dobio totalno besplatno školovanje i smještaj za sve četiri godine".

Njegove slike nakon diplomiranja objavili su mnogi članovi njegove porodice i prijatelji - koji su izuzetno ponosni na Nermina.

A njegova priča nije završila diplomiranjem na ovom fakultetu - jer je on i sada zaposlen.

"Već sada radim za jednu biotehnološku kompaniju u blizini Harvarda. Moje želje su da u budućnosti idem na dalje školovanje", naveo je Nermin.

Njegova poveznica sa Bosnom i Hercegovinom, kako i sam kaže, i dalje će se nastaviti - jer želi ostati povezan uz svoje bh. korijene.

"Volio bih i humanitarno pomagati svoju zemlju. Plan mi je i da napravim dokumentarni film - ne samo u vezi BiH, već i njenog mjesta u Europi nakon svih tragedija i dešavanja koje su je zadesile", rekao je Nermin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak