Omer Osmanović: Više ne smijemo dozvoliti nejednak tretman boračke populacije

6
M. Rener Smajović

Ko je Omer Osmanović

Radiosarajevo.ba: I prije imenovanja aktuelne Vlade KS mogle su se čuti kritike, uglavnom sadašnje opozicije, kojim su dovodili u pitanje kompetentnost ministara. Šta biste Vi odgovorili kada je u pitanju Vaš resor?

OSMANOVIĆ: Što se tiče mog formalnog obrazovanja stekao sam zvanje doktora nauka na FASTO iz oblasti menadžmenta, te imam i nekoliko objavljenih naučnih radova. Pripadnik sam boračke populacije i ponosni član sastava Specijalne jedinice R MUP-a u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, te dobitnik ratnog priznanja. Bio sam član Upravnog odbora Udruženja veterana „Odreda Bosna“, gdje sam se skoro svakodnevno susretao sa problemima demobilisanih boraca, porodicama poginulih boraca i RVI. Korisnici prava ovog ministarstva su moji saborci, ljudi koji su se zajedno sa mnom nedovoljno naoružani i obučeni oduprli agresiji, boreći se za svoje porodice, za svoj grad, za svoju državu, jednu i jedinu nam Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak