Inzko: Raspoloženje za bonske ovlasti raste, Tegeltija mora otići!

13
Radiosarajevo.ba
Inzko: Raspoloženje za bonske ovlasti raste, Tegeltija mora otići!

Očekujem novi vjetar iz Amerike

Radiosarajevo.ba: Da li ćete nastaviti Vaš mandat u BiH, i to sa snažnijim ovlastima? Postoji li mogućnost da u BiH dođe novi visoki predstavnik? Spekulira se da takvo što želi i novi američki predsjednik Joe Biden, koliko je to tačno?

Inzko: Moj mandat ostaje isti, kao i moje ovlasti, tu nema izmjena. Najvažnije je da OHR ostaje, i to sa svojim neizmijenjenim mandatom i bonskim ovlastima. A drugim špekulacijama se neću baviti.

Kada govorimo o novoizabranom predsjedniku SAD Joeu Bidenu očekujem da će sastavi moćan tim koji će raditi kreativno i rješavati probleme u Bosni i Hercegovini, naravno u saradnji s Evropom, pogotovo Njemačkom, Engleskom, Francuskom, Španijom i drugima.

Gospodin Biden odlično poznaje situaciju na zapadnom Balkanu pa tako i u BiH. Očekujem novi vjetar i nove pristupe u 2021. godini. Ova prilika se nikako ne smije propustiti. Ona se više neće vratiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak