U sklopu svečanog otvaranja 6. Sarajevo Fest sarajevska premijera predstave 'Kiselina'

0
Radiosarajevo.ba

Dramska predstava "Kiselina", autorice Asje Krsmanović, u režiji Nermina Hamzagića i koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, XXIII festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2024, te Scene MESS Sarajevo, bit će izvedena u nedjelju, 15. septembra u 19:30 sati sati u Narodnom pozorištu Sarajevo u sklopu svečanog otvaranja 6. Sarajevo Festa.

"Pišući ovaj dramski tekst, željela sam govoriti ne samo o smrti i gubitku, nego i o našim životima i načinu na koji ih oblikuje prisustvo ili odsustvo nama dragih ljudi. O porodici i svemu onome što je čini. O ljubavi, sreći, tuzi, riječima koje jedni drugima izgovaramo i prešućujemo, te odgovornosti koja stoji iza toga. O nadama, propuštenim prilikama, lijepim sjećanjima i davanju drugih šansi.

Željela sam pisati o tome da li jedan čovjek želi i može da se promijeni. Da li dopušta sebi da uči, raste i bude sutra malo bolji od onoga kakav je bio jučer. (...) To je privilegija koju nam daje pozorište. Pokušati uhvatiti neuhvatljivo. Činiti to skupa s publikom. I skupa u tome doživjeti poraz", zapisala je autorica Asja Krsmanović

Ulaznice za utakmice reprezentacije na Bilinom Polju već dostupne: Evo gdje ih možete kupiti

U predstavi igraju: Gordana Boban, Mirvad Kurić, Selma Mehanović i Benjamin Bajramović.

Dramaturginja predstave je Asja Krsmanović. Scenografija predstave je bila povjerena Sabini Trnki, a kostimografija Irmi Saje, dok je za muziku bio zadužen Enes Zlatar.

Foto: NPS: Predstava 'Kiselina'

Ulaznice za predstavu Kiselina mogu se kupiti online ili direktno na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Isti dan, sa početkom u 17:00 sati u Foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo bit će upriličen forum pod nazivom "Borba novinarstva sa autoritarnim režimima". Gošća forma je Sedef Kabaš jedna od najboljih turskih novinarki, te zvijezda televizijskog novinarstva, koja je zbog svog rada bila uhapšena, a prije dvije godine i kažnjena uslovnom kaznom. Razgovor će voditi Sanela Dujković.

Ulaz na forum "Borba novinarstva sa autoritarnim režimima" je besplatan.

Foto: NPS: Sekularna

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak