Promovisana knjiga “Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću”

8
AA
Promovisana knjiga “Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću”

U Velikoj sali Kulturnog centra Mostar Sjever na Potocima sinoć je održana promocija knjige Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću, autora Hasana Hasanovića.

Radi se o premijernoj promociji ove knjige na području Grada Mostara, a u njoj su opisane golgote i stradanja Bošnjaka tokom genocida u Srebrenici i Podrinju.

Autor Hasanović jedan je od preživjelih svjedoka genocida, a tijelo svog rahmetli brata, nosio je čak 27 kilometara do slobodne teritorije.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Promotor profesor Nermin Mujkanović naglasio je važnost izučavanja ove tematike s naučno-historijskog aspekta, s naglaskom na mlađe generacije, koje imaju obavezu dolaziti na ovakve skupove kako im se ne bi ponovilo ono što se desilo njihovim precima.

Zahvaljujemo sugrađanima koji su izdvojili svoje vrijeme i prisustvovali ovom značajnom skupu i promociji knjige, u sklopu projekta “Kultura sjećanja”, kojeg u kontinuitetu realizira naša Javna ustanova Kulturni centar Mostar Sjever, na mjesečnom nivou s ciljem pamćenja i podsjećanja na genocid, saopćeno je iz JU Kulturni centar Mostar Sjever.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak