Premijerno izvedena bh. verzija krimi-misterije: 'Mišolovka' privukla brojnu publiku u NPS

2
Radiosarajevo.ba

U Narodnom pozorištu u Sarajevu, večeras, 15. juna s početkom u 19.30 sati premijerno je izvedena krimi-misterija Mišolovka spisateljice Agathae Christie, u režiji Branka Vekića.

Uloge u predstavi ostvarili su Filip Radovanović, Belma Salkunić-Bektešević, Mak Čengić, Emina Muftić, Mirvad Kurić, Sanela Pepeljak, Riad Ljutović i Enes Kozličić.

Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Dino Mustafić poručio je da je Mišolovka u režiji Branka Vekića prva i jedina bosanskohercegovačka verzija ove detektivske drame.

Obilježavanje 9. maja: Neradni dan u RS u četvrtak, dok će u Federaciji BiH biti radni

"Zadovoljstvo je da ovom premijerom zatvaramo ovogodišnju umjetničku sezonu kada je u pitanju dramska umjetnost. Mišolovka je na sceni neprekidno više od 71. godine i od tada plijeni pažnju publike. Važno je reći da je zahvaljujući Branku Vekiću ovo prva i jedina bh. verzija krimi-misterije Mišolovka", kazao je Mustafić.

Dva dana uoči premijere Mustafić je predvidio da će Mišolovka u rediteljskom izdanju Branka Vekića biti posebno gledalačko iskustvo radi kojeg neće biti moguće kupiti ulaznicu na dan izvedbe.

I bio je u pravu, Narodno pozorište večeras je ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Branko Vekić na scenu Narodnog pozorišta Sarajevo donosi prvu i jedinu bh. verziju drame 'Mišolovka'

Dramaturgiju potpisuje Adnan Lugonić, koreografkinja je Selma Štrbo Arnautović, kostimografska i scenografska rješenja radi Sabina Trnka.

Prvo reprizno izvođenje je u subotu, 17. juna sa početkom u 19:30 sati.

Foto: N.G./Radiosarajevo.ba: Detektivska drama Mišolovka, premijera

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak