Predstava "Velika zvjerka" oduševila sarajevsku publiku

Radiosarajevo.ba

Nakon nastupa Tarika Filipovića na festivalu komedije "Smijeh je lijek", koji je svojom monodramom Ćiro oduševio publiku, velikog Zijaha Sokolovića koji je sinoć nastupio i još jednom pokazao zbog čega je toliko godina na sceni, te predstave "Bosanski lonac",  Sarajlije su i večeras imali priliku uživati u još jednoj sjajnoj predstavi.

”Velika Zvjerka” Rogera Rueffa govori o tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi koji dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke. Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha…? “Velika Zvjerka” pokušava naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Osim toga, “Velika Zvjerka” dotiče gotovo sva područja čovjekovog života, pružajući nam kompleksnu sliku stvarnosti u kojoj su isprepletene brojne silnice koje ga tvore i utječu na čovjekov vrijednosni sustav, a time i na njegov karakter. Uz obilje iskričavog i originalnog humora koji je postao njezin zaštitni znak, “Velika Zvjerka” nudi duboke spoznaje o čovjeku, njegovoj egzistenciji i njegovoj biti. Režiju potpisuje Slavica Knežević.

U predstavi su igrali Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić.

Podsjećamo, od 1. do 6. aprila ove godine Centar kulture i mladih organizira dane komedije pod nazivom „Smijeh je lijek“. Festival su pomogli Ministarstvo kulture i sportaKantona Sarajevo i Općina Stari Grad.

Ovi 23. susreti će okupiti na jednom mjestu komedije iz BiH i regiona, a cilj je podariti našim sugrađanima smijeh koji je tako potreban u svakodnevnici. Smijeh je taj koji ne treba da bude samo odraz raspoloženja nego visoko učinkovit lijek i sredstvo za ostvarenje vlastite sreće i uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak