Predstava Harisa Pašovića "Svijet mogućnosti" na festivalu u Budvi

0
Radiosarajevo.ba
Predstava Harisa Pašovića "Svijet mogućnosti" na festivalu u Budvi

Predstava inspirisana životom djece i ljudi koji žive sa autizmom i cerebralnom paralizom Svijet mogućnosti autora i reditelja Harisa Pašovića premijerno će biti izvedena u nedjelju, 14. jula u sklopu Festivala Grad Teatar, Budva, a reprizno izvođenje je zakazano za 15. juli, saopćila je Press služba Narodnog pozorišta.

Uloge su ostvarili Gordana Đurđević Dimić, Lidija Stevanović, Sanja Ristić Krajnov, Jelena Antonijević, Mina Pavlica, Marija Feldeši, Milan Kovačević, Marko Savković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Aleksandar Sarapa i Rade Perović.

Pored Harisa Pašovića, umjetnički i autorski tim predstave čine: scenografkinja Ivana Jančić, kompozitor Dino Šukalo, koreografkinja Larisa Lipovac Navojec, video dizajn Dino Hujić i asistentica kostimografa Minja Davidović (dizajn kostima radio je Haris Pašović).

Sačuvajte svoje zdravlje: Ovu hranu nemojte nositi na pažu

Predstava Svijet mogućnosti, koja govori o životu osoba sa razvojnim teškoćama, do sada je izvedena u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Kazalištu "Gavella" u Zagrebu i Teatru Aveirense u Aveiru.

Projekat, u okviru kojeg se realizuje predstava Svijet mogućnosti nosi naziv Enabled Theatre i koprodukcija je EAST WEST Centra Sarajevo, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Grad Teatra Budva i Plesnog centra Tala iz Zagreba, a podržala ga je Evropska unija kroz program Kreativna Evropa, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak