Koncert novih djela Ivana Čavlovića na Muzičkoj akademiji

Radiosarajevo.ba

U četvrtak 24. januara u 19.30 u koncertnoj sali Muzičke akademije bit će održan drugi po redu cjelovečernji koncert novih djela Ivana Čavlovića u izvedbi članica Gudačkog kvarteta aMAS, Tamare Arsovski, Alme Dizdar, Aide Dajić i Belme Alić, te pijanista Mirona Konjevića i Zerine Šabotić.

Čavlovića javnost poznaje više kao vodećeg bh. muzikologa, a kako njegov kompozitorski opus raste, i njegova djela postaju sve prisutnija u javnim prostorima bh. kulture.

O koncertu sam autor kaže sljedeće: "Ovo je drugi koncert, nazvao sam ga Koncert op. 2, u organizaciji moje 'Fondacije Čavlović'. Slučajno ili namjerno, svejedno, s mojim djelima. Produkcija mojih novih djela je vulkanska, da li u boljini, ne znam, ali naprosto moram u vlastitoj organizaciji obavijestiti publiku da sam na stvaralački na nov način živ. No, neki od narednih koncerata bit će posvećeni izvedbama muzike drugih autora, puno mlađih od mene, s muzikom koja zaslužuje umjetničku autorsku pažnju. Naravno, sve ovisi od fondova na koji moja „Fondacija“ prijavljuje svoje projekte. Jedan od sljedećih koncerta bit će pozivni i, nadam se, nagradni."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak