Maja Salkić je dobitnica nagrade "Amra Prutina": Nemjerljiv doprinos SARTR-u

0
Radiosarajevo.ba
Maja Salkić je dobitnica nagrade "Amra Prutina": Nemjerljiv doprinos SARTR-u

Sinoć je u Mostarskom teatru mladih upriličena mala svečanost.

"Naime, kako je to postala već tradicija, 4. augusta, na rođendan naše prerano umrle koilegice, Amre Prutina, Direkcija Mostarskog teatarskog festivala-Festivala autorske poetike saopštava odluku o dobitniku Nagrade za umjetničku hrabrost koja nosi ime naše Amre", saopćeno je iz Mostarskog teatra ladih. 

Naveli su da je ovogodišnja dobitnica ove nagrade je Maja Salkić, glumica i direktorica Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Posjetili smo Zaostrog: Evo kako se kreću cijene smještaja, hrane, kafe...

"Nagrada joj se dodjeljuje za inovativno rukovođenje Sarajevskim ratnim teatrom SARTR što je rezultiralo hrabrim i društveno angažiranim repertoaro otvorenim za sve generacije i izričaje umjetnosti teatra", kazali su. 

Nagrada će biti uručena na otvaranju 49. Mostarskog teatarskog festivala - Festivala autorske poetike 23. augusta 2024. godine.

Tada će biti posađeno i drvo masline, kako je to praksa, kao znak trajnog sjećanja na ovaj događaj. Nakon saopštene odluke odigrana je 273. repriza predstave "Presuda: Tiha likvidacija".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak