Sarajevo uživalo u koncertu Amire Medunjanin: Festival "Baščaršijske noći" svečano zatvoren

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevo uživalo u koncertu Amire Medunjanin: Festival "Baščaršijske noći" svečano zatvoren
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Koncert Amire Medunjanin u Sarajevu

Centralna pozornica preko puta Vijećnice večeras, 31. jula, je bila domaćin spektakularnog koncerta Amire Medunjanin, čime je svečano zatvoren ovogodišnji Festival "Baščaršijske noći".

Koncert je okupio brojne građane Sarajeva koji su uživali u emotivnom izvođenju jedne od najpoznatijih vokalnih interpretatorki sevdaha. Amira Medunjanin, poznata po svojoj izvanrednoj interpretaciji sevdalinki, oduševila je publiku izvedbama tradicionalnih pjesama kao i svojih autorskih kompozicija.

Direktor Bosanskog kulturnog centra i organizator Festivala, Jasmin Duraković, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog uspješno usklađenih termina koji su omogućili građanima Sarajeva da prisustvuju ovom posebnom koncertu. 

Novo poskupljenje struje: Šta sve (ni)je urađeno kako do ovoga ne bi došlo?

Novo poskupljenje struje: Šta sve (ni)je urađeno kako do ovoga ne bi došlo?

Amira Medunjanin je zahvalila organizatorima na pozivu i trudu uloženom u organizaciju njenog nastupa. "Prvi put u 21 godinu koliko se profesionalno bavim muzikom nastupam na Baščaršijskim noćima. Pripala mi je čast da budem dio zatvaranja manifestacije," izjavila je Medunjanin.

Od prvog studijskog albuma Rosa iz 2003. godine, Amira je objavila više od deset nosača zvuka i u prethodnih 20 godina dobila je mnoga priznanja širom svijeta za promociju kulturne baštine Bosne i Hercegovine. Između ostalih, dobila je i nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije