Sapunica i reality show na sceni NPS: Premijerno izvedena predstava 'Seljačka opera'

2
Radiosarajevo.ba

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo večeras, 17. aprila premijerno je izvedena predstava Seljačka opera Darvaša Benedeka i Pintera Bele, a u režiji Andraša Urbana.

"Opera napisana za dramski ansambl, gotovo sapunica i reality show u jednom, muzički luda mješavina baroka, folka i rokenrola sa likovima koji sve vrijeme pjevaju - pa samim tim ne misle nikakvo zlo. Sve ćete ih prepoznati - poznatu (trudnu) curu u bijelom, one što su sve čestito i pošteno (ni mrava nisu zgazili), preljubnice i svetice, licemjere i vjernike, lopove, lažove, ubice, baje i kukavice...

I svi su jako, jako veseli i sretni. Predstava kakvu još niste gledali. Sa likovima koje gledate svaki dan", zapisala je o predstavi Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi Seljačka opera.

Ko će postati direktor SIPA-e: Nezavisni odbor donio odluku o raspisivanju konkursa

U predstavi igraju: Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Sara Seksan, Vedrana Božinović, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić.

Sat i deset minuta muzike uživo na sceni izvodi bend u sastavu: maestro Fuad Šetić (čembalo, korepetitor i dirigent), Amar Beširević (violina i), Ajnija Germić (violina ii), Sara Kasap (violina iii) i Rastko Zečević (kontrabas).

Premijera 'Seljačke opere' Andraša Urbana na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Dramaturginja je Vedrana Božinović, koreograf Krisztian Gergye, scenografiju i kostime radi Adisa Vatreš-Selimović, muzička saradnica je Lejla Jusić.

Prvo reprizno izvođenje je u četvrtak, 18. aprila u istom terminu.

Napominjemo da će publika moći pogledati isti naslov 13. i 17. maja, te 11. juna.

U fotogaleriji portala Radiosarajevo.ba pogledajte kako je bilo na premijeri.

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Seljačka opera, premijera

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak