'Kultura na ulice 2024!': Smotra omladinskih folklornih ansambala na trgu Susan Sontag

3
Radiosarajevo.ba

U srijedu, 26. juna sa početkom u 20:30 sati, na Pozorišnom trgu Susan Sontag, nastavlja se program Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice 2024!", u sklopu kojeg će publika moći uživati u nastupu omladinskih folklornih ansambala koji djeluju na području Kantona Sarajevo.

Savez amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo, je asocijacija amaterskih kulturno-umjetničkih društava sa područja Kantona Sarajevo sa više od 3.000 članova raspoređenih u 17 (sedamnaest) kulturno-umjetničkih društava.

"Smotra omladinskih folklornih ansambala se realizuje 33. put u organizaciji Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo. Na smotri će učestvovati folklorni ansambli iz 11 Kulturno-umjetničkih društava koji djeluju na području Kantona Sarajevo", poručili su iz Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo.

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

Na smotri učestvuju Radničko kulturno-umjetničko društvo "Proleter", Kulturno-umjetničko društvo "Lola", Kulturno-umjetničko društvo "Baščaršija'', Kulturno-umjetničko društvo "Vogošća'' iz Vogošće, Kulturno-umjetničko društvo "Saobraćajac'', Kulturno-umjetničko društvo, "Daire'', Kulturno-umjetničko društvo "Gajret'', Kulturno-umjetničko društvo "Ivan Planina", Kulturno-umjetničko društvo "Mladi Metalac'' Hadžići, Kulturno-umjetničko društvo "Biseri Bjelašnice'' Trnovo, Kulturno-umjetničko društvo "Ekrem Mujkić'' Butmir.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak