Jim Marshall otvorio novu izložbu fotografija o Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba

Fotograf Jim Marshall predstavio je danas svoju izložbu fotografija u Evergreen 1969 Concept Baru u Sarajevu. 

Jim Marshall je fotograf, aktivista i jedan od dobitnika Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva koji gotovo svakodnevno objavljuje prelijepe fotografije na svom Facebook profilu.

Ova izložba inspirisana je Sarajevom i zanimljivim trenucima ovog grada koje je ovaj sjajni fotograf uspio zabilježiti.

Edin Subašić | Kritičan period: Dodiku su potrebni incidenti da opravda secesionističku politiku!

Jim Marshall je Škotlanđanin koji živi u Sarajevu, gradu u kojem je pronašao suprugu Adisu, ljubav svog života, u gradu u koji se zaljubio i koji je za njega postao njegov "usvojeni rodni grad".

''Jim Marshall nije stranac niti Bosanac. On je BoStranac. Živi u BiH od 1994. Jim je jedan od najboljih fotografa koji živi i radi u Buća potoku. Njegove fotografije su uredno objavljivane u međunarodnom pressu, posebno u desničarskim novinama širom Engleske. U skorije vrijeme, objavljene su i na službenoj stranici SDA. Njegove fotografije su izložene 4 puta: u Sarajevu, Sarajevu, Sarajevu i Sarajevu. Jim ne misli da je fotografija njegova profesija niti hobi, nego znak krize srednjih godina'', (samo)ironična je biografija Jima Marshalla.

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Fotografija Jima Marshalla

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak