Galerija Manifesto: U četvrtak otvaranje grupne izložbe 'Video, video, video'

0
Radiosarajevo.ba
Galerija Manifesto: U četvrtak otvaranje grupne izložbe 'Video, video, video'

Galerija savremenih umjetnosti Manifesto najavljuje otvorenje grupne izložbe 5 mladih umjetnica i umjetnika pod nazivom Video, video, video, koje će biti upriličeno 8. augusta u 20.00 sati. 

Izložba predstavlja video radove umjetnica Amine Ahmetagić, Melise Vreto Vitković, Vladimirke Velaga, Ive Bagarić, te umjetnika Ivana Mischenka, a čiju produkciju sa zadovoljstvom potpisuje Galerija Manifesto.

Galerija Manifesto je proteklih osam mjeseci kroz program Slike u pokretu – ideologije u tranziciji pokušala revalorizirati političku potentnost i društvenu svrsishodnost filma i video umjetnosti. Osim izložbenog segmenta, ovaj podrazumijevao je obrazovni i produkcijski. U mjesecu aprilu, dvanaest mladih umjetnica i umjetnika iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore imalo je priliku učestvovati u intenzivnom obrazovnom programu. U ulozi mentora i mentorica u programu su učestvovali umjetnik i montažer Saša Peševski, profesorica i producentica Amra Bakšić Čamo, montažerka Daniela Kinateder, te umjetnica i profesorica Danica Dakić.

Ulice ispunjene građanima i turistima: Osjetite posebnu atmosferu našeg Sarajeva

Konačni ishod ovog programa je upravo izložba Video, video, video.

Video radovi, eksperimentalni filmovi i video instalacije predstavljene u okviru ove izložbe na različite načine tematiziraju odnos privatnog i javnog, rata i mira, te fenomene sjećanja, intimnosti i slobode. Izložba se realizira zahvaljujući podršci Foundation for Art Initiatives i Fondacije Revizor.

Svi zainteresovani mogu pogledati izložbu do 30. augusta u ustaljenim terminima, od utorka do nedjelje od 12 do 20 sati, na adresi Despićeva 3, Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak