ManifestoLIVE program: Cielo Hemon i Haris Sahačić pred sarajevskom publikom - pogledajte atmosferu

0
Radiosarajevo.ba
ManifestoLIVE program: Cielo Hemon i Haris Sahačić pred sarajevskom publikom - pogledajte atmosferu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Cielo Hemon i Haris Sahačić, Manifesto

U Galeriji Manifesto odražno je još jedno izdanje ManifestoLIVE programa. U petak, 21. juna s početkom u 20:30 sati, sarajevskoj publici predstavili su se Cielo Hemon i Haris Sahačić.

Cielo Hemon muzički je alter ego Aleksandra Hemona, pisca i scenariste koji živi i radi u Americi. Eklektičnog muzičkog izraza, Cielo donosi tonove i beatove nesuspregnute žanrovskim granicama. Kombinirajući melodije naglašenog ritma, od eksperimentalne elektro dance muzike, pa sve do afro house-a, Cielo Hemon reafirmiše moć muzike, plesa i pokreta.

Haris Sahačić je transdisciplinarni umjetnik, koji je završio studije eksperimentalnog radija na Bauhaus Univerzitetu u Weimaru. Svojim elektroakustičnim kompozicijama zvuka, Sahačić dekonstruira eter kao prostor akustike. U okviru ManifestoLIVE programa predstavio je svoj najrecentniji projekat "Skica za akustični akcent" – kompoziciju zvuka nastalu kao studiju odnosa akuzmatičnog akcenta i njegove komunikacije sa vjestački stvorenim kontekstom kao cjelinom.

Eksplozija u sarajevskom naselju: Oglasio se MUP, hitne službe na terenu

Eksplozija u sarajevskom naselju: Oglasio se MUP, hitne službe na terenu

U fotogaleriji portala Radiosarajevo.ba pogledajte kako je sinoć bilo u Manifestu.

Cielo Hemon i Haris Sahačić, Manifesto
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Cielo Hemon i Haris Sahačić, Manifesto

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije