Ermin Bravo kao scenarista i redatelj: Počelo snimanje filma Dah

Radiosarajevo.ba
Filmska ekipa koju je okupila produkcijska kuća “Deblokada” nalazi se na Jahorini, gdje je upravo počelo snimanja kratkog igranog filma pod radnim nazivom “Dah”.

Riječ je o redateljskom i scenarističkom prvjencu poznatog bh. glumca Ermina Brave. 

Radnja filma smještena je u Rehabilitacioni centar gdje se dvadesetšestogodišnji Igor, radnik na održavanju, susreće s pacijenticom Editom koja ima 71 godinu.  Slučajni susret razvit će se u neobičan odnos. Bez ijedne riječi dva bića će se prepoznati i promijeniti jedno drugo. Šta se desi kada posljednje trenutke u životu podijelite sa strancem?

Glavne uloge tumače Igor Škvarica i njemačka glumica Klara Hofels. Ona je našoj publici najpoznatija po posljednjoj ulozi u filmu Toni Erdmann,  koji je pored niza uspjeha na najprestižnijim svjetskim festivalima i kino-distribuciji, ove godine bio nominiran i za Oscara za najbolji strani film.

Osim njih, u filmu će se pojaviti Boris Ler i Alban Ukaj.

S obzirom na to da je film neverbalan, glumačka igra je krucijalna u pričanju ove priče i razvijanju odnosa.

Film će biti realiziran u saradnji s Centrom za zdravo starenje Novo Sarajevo, a u potpunosti će biti snimljen u hotelu Bistrica na Jahorini.

Producenti filma su Damir Ibrahimović i Jasmila Žbanić a izvršni producent je Mirza Hamzić. Projekt su podržali Fondacija za kinematografiju Sarajevo i Ministarstvo za kulturu i sport kantona Sarajevo.

Direktor fotografije: Eldar Emrić
Scenografija: Mirna Ler
Kostim: Lejla Hodžić
Šminka: Lamija Hadžihasanović Homarac
Montaža: Vladimir Gojun

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak