Edina Seleković postavit će na Vilsonovom instalaciju Future is Sarajevo

1
Radiosarajevo.ba
Edina Seleković postavit će na Vilsonovom instalaciju Future is Sarajevo

Multimedijalna umjetnica Edina Selesković postavit će svoju umjetničku instalaciju "Future Is Sarajevo", u petak 30.09.2022. na Vilsonovom šetalištu.

Instalacija donosi jedinstvenu performansu skulpture i modernog plesa, muzike i fotografije, spajajući mlade ljude i savremenu umjetnost. Future Is Sarajevo je jedinstven umjetnički projekat koji aktiviranjem publike i povezivanjem novih
generacija i kreativnosti, pokreće dijalog o našoj viziji budućnosti Sarajeva i BiH.

Suradnjom umjetnica različitih disciplina, ova instalacija kao sredstvo komunikacije potiče na drugičija promišljanja inspirišući publiku da angažiranim pristupom izbriše linije između stvaraoca i posmatrača, stoji u objašnjenju autorice.

Hiljade ljudi na protestima protiv slovačkog premijera Fica: "Njegov plan je prijetnja demokratiji!"

Umjetnička instalacija Future is Sarajevo sačinjena je od skulptura koje iz jedne perspektive ispisuju riječi Future Is, a iz drugog ugla riječ Sarajevo. Ona na sebi nosi portrete lidera novih generacija uključenih u projekat Big Bang Sarajevo #HerojiGeneracije, čije je fotografije sačinila fotografkinja Vanja Lisac.

"Skulpture su osmišljene kako bi njihov prizor iz različitih prespektiva pružao novi pogled, te predstavio unikatno isukstvo svakom posjetiocu u putanji koju skulpture stvaraju. Instalacija nakon postavke u BKC-s i ispred Pozorišta mladih Sarajevo, sada če  biti postavljena i na Vilsonovom šetalištu. U petak 30.09. u 18h umjetnici Aldina Topčagić, Cruz Isael Mate i učesnici radionice savremenog plesa Flying Into Gravity Skills će u nastupu na otvorenom predstaviti performans uz pratnju Sarajevo Drum Orchestra", saopćila je autorica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak