Koncert u BKC-u: Sarajevo Big Band i Prijatelji - Kemal Monteno 28. decembra

0
Radiosarajevo.ba
Koncert u BKC-u: Sarajevo Big Band i Prijatelji - Kemal Monteno 28. decembra

Tradicionalni Novogodišnji koncert "Sarajevo Big Band i prijatelji" ove će godine biti posvećen stvaralaštvu Kemala Montena, a održat će se u velikoj dvorani sarajevskog BKC-a, 28. decembra, u 20.00 sati.

Sarajevo Big Band će na ovaj način dati svoj prilog očuvanju domaćeg stvaralaštva i podsjetiti na veliki stvaralački opus Kemala Montena koji je svojim pjesmama ostavio neizbrisiv trag na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni kao pjevač, kantautor i šansonjer.

Publika će imati priliku uživati u nezaboravnim pjesmama koje će biti izvedene u autorskim aranžmanima Ranka Rihtmana, pisanim specijalno za prepoznatljiv i osebujan zvuk Sarajevo Big Band-a, kao i u nastupu i neponovljivoj interpretaciji vrhunskih vokalnih solista.

Još jedna sjajna partija Slovenca: Luka Dončić ostvario double-double i omogućio vodstvo Dallasu

Uz stalnu postavu banda, koja broji 25 muzičara, kompozicije Kemala Montena će intrepretirati poznati bh umjetnici: Boško Jović – gitara, Damir Imamović, Renata Kurtalić, Jasna Gospić – Sparavalo, Nermin Puškar, Dino Šaran, Zlatan Fazlić – Fazla i Alen Lemešević.

Cijeli koncert će se odvijati pod dirigentskom palicom velikog maestra Ranka Rihtmana.

Nermin Puškar za Radiosarajevo.ba: Pjesme Indexa su sevdah moje duše

Koncert se organizuje u koprodukciji između JU Bosanski kulturni centar KS i Sarajevo Big Band-a.

Pokrovitelji su: Grad Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Medijski pokrovitelji: Antena Sarajevo, RSG Radio i Radio Sarajevo.

Ulaznice se, od srijede, 29. 11. 2023. mogu rezervisati i kupiti na prodajnom mjestu Artikulacija u BKC-u, telefon 063/ 505-000.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak